RÖPORTAJLAR-ÇOCUKLARA BİR ŞEYLER KATMAK EN BÜYÜK İDEALLERİMDEN

Röportajlara son sürat devam ediyoruz. Bu sefer aynı sorular ama farklı cevaplar, Emre hocayla röportaj!
merhaba hocam, nasılsınız?
iyiyim sağ olun.
Kaç yıldır bu okulda çalışıyorsunuz?
4. yılım.
Neden bu okulu seçtiniz?
Çünkü Gündoğdu, Adana'da kendine güzel bir yer edinmiş, yaptıklarıyla herzaman örnek olmuş, herzaman ön planda olmuş bir okul. Ve bu okulda çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu biliyordum, bu ayrıcalıktan yararlanmak istedim, bu ayrıcalığın içinde olmak istedim. Bu ailenin içinde olmak istediğim için Gündoğdu'da çalışmak istedim.
Teşekkürler. Art88 Festivali için neler sergilendi?
Art 88 Festivali 2 yıldan beri yapılıyor okulumuzda. Ve biz iki yıldan beri aynı şekilde devam ediyoruz. Yaptığımız olay kısa bir süre için öğrencinin çalışma yapması değil, yıllık plan dahilinde yapmış oldukları çalışmaları, bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları bu festivallerle sergileyip öğrencilerin performanslarını oraya gelen konuklara sergilemek. Yani oradaki konuklara göstermek.
TEDx konferansı birkaç hafta önce oldu. Biraz bilgi verir misiniz?
TEDx çok kollu bir uluslararası, aslında uluslararası bir etkinlik. ve bu etkinlik öğrencilerin teknoloji
ve eğitim ve tasarım çabalarındaki bilgilerini daha da arttırmak için yapılmış bir çalışma. Bu sadece öğrencileri kapsamak biraz küçük olur. Bu organizasyonu için dünyadaki insanların kendilerine bir yer, iyi bir yer edinmesi için insanların bu başarı öykülerini gelecek nesillere etrafında onları dinlemeye gelen insanlara aktarmaları için oluşturulmuş bir organizasyon. Biz de bu organizasyona katıldık. Etkili çalışmalar ortaya çıktı.
Bilişim bölümünde öğretmen olmaktan memnun musunuz? Neden bu bölümü seçtiniz?
Bilişim bölümünde öğretmen olmak çok keyifli. Bilişim teknolojileri çağımızın en büyük atak yapan bölümlerinden birisi ve bu bölüme ilgim olduğunu bildiğim için, bu bölümde iyi olacağımı düşündüm zaten 3 yıldan beridir bu bölümde öğretmenlik yapıyorum okulda. Gayet keyifle, en büyük nedeni hem keyif almam hem de öğrencilereyeni bir kapı açabilmem.
Bu meslek hayatınıza bir şeyler kattı mı?
Kesinlikle. Öğretmenliğin en büyük katkısı manevi olarak. İnsanlara küçük yaşlarda bir şeyler öğretip ileriki hayatlarında en ufak bir etkimizin olabilmesi bizim için en büyük kazanç. Elimizden geldiği kadar geliştirmeyi, öğrencileri bu yönde geliştirmeye çalışıyoruz.
Başka bir meslek seçme imkanınız olsa neyi seçerdiniz?
Yine kendi alanımla ilgili, sanat ile ilgili bir şeyler olabilirdi. Ama öğretmenlik şuan hayatımda, zaten küçükken de istediğim, mesleklerden birisiydi. Öğretmen bir aileden geldiğim için de direk, sürekli aklımda vardı. Çocukları ve gençleri eğitmek ve onlara bir şeyler katmak benim için  en büyük ideallerden birisidir.








röportaj: Zeynep Hilal Karakuş
Share on Google Plus

About Adsız

Biz, Adana Gündoğdu Koleji dijital gazete ekibiyiz. Tüm soru ve önerilerinizi sayfamızda bulunan İletişim Menü başlığından bize ulaştırabilirsiniz. Dilerseniz, "Email ile abonel olun" bölümü ile haberlerimizi ve bültenlerimizi günlük mail olarak alabilirsiniz.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder