RÖPORTAJLAR- FARK YARATMAK İÇİN FARKLI DÜŞÜNMEK GEREKİR

Her gün dağıtılan gazetelerde hep röportajlar olmuştur. Şimdi de biz sizin için röportajlar yaptık! Bilişim hocalarımızla hem de! İşte Erhan hocayla röportaj:
-Merhaba hocam, kaç yıldır bu okulda çalışıyorsunuz?
*Merhaba, eylül 2015'te başladım bu okulda çalışmaya ve bir yıl oldu.
-Neden bu okulda çalışmayı seçtiniz?
*Öncelikle Adana Gündoğdu Koleji hem öğrencisi hem de çalışanlarıyla bence muhteşem bir okul, bu yüzden.
-Peki, Art88 Festivali sürüyor. Sergilenen çalışmalarla ilgili biraz bilgi alabilir miyiz?
*Evet, bu konuyla ilgili Robotik Kulübü olarak projelerimiz var. Öğrencilerimizin hem müfredatla hem dersimizle hem de kulübümüzün faaliyetleri kapsamında oluşturdukları ürünleri sergiliyoruz.
-TEDx konferansı birkaç hafta önce oldu. Bize onunla ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?
*Aslında TEDx oldukça meşhur bir organizasyon. TEDx okulumuzun da katıldığı bazı konularda konuşmacıların sunumlar yaptığı bir etkinlik. Biz de Robotik Kulübü olarak arkadaşlarımızın yaptıkları projeleri stantlarda sergileyerek bu etkinliğe katkı sağladık. Çok değişik konularda farklı fikirler ön plana çıktı. Öğrencilerimiz de sunum yaptı. Oldukça faydalı bir etkinlikti. Çok faydalı oldu bence.
-Gelecek sene de canlı yayın olacak mı, ya da ona benzer bir etkinlik?
*Evet, kul yönetimi seneye de düşünüyor sanıyorum.
-Bilişim ve Kod Robotik bölümünde öğretmenlik yapmaktan memnun musunuz ve neden bu bölümü seçtiniz?
*Evet, oldukça memnunum çünkü öğrencilere gençlere teknolojiyi öğretmek çok hoşuma gidiyor. Eğitim de bir gönül meselesi, çocuklar. Gerçekten teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Biz de hem eğitimi hem de teknolojiyi öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Analitik düşünme ,problem çözme gibi değişik konularda ürün ortaya çıkarma; öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkararak farklı ürünler üretme ve diğer derslerle iş birliği yapma örneğin: matematik, sosyal, fen gibi. Oldukça keyifli bir çalışma. Dolayısıyla bütün öğrenciler teknolojiyi en iyi şekilde kullanmalı diye düşünüyorum, özellikle çağımızda. Ve bunun için biz de tüm öğretmenlerimizle elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayretliyiz. Fark yaratmak için farklı düşünmek gerekir. Yani tüm öğrendiklerini sentezleyen, bilgiye ulaşarak etkin bir şekilde kullanan öğrenciler hayatta karşılaştıkları problemleri de  benzer şekilde çözecektir.
-Teşekkürler. Bu meslek hayatınıza maddi ya da manevi bir şey kattı mı?
*Evet öğretmenlik mesleğini çok seviyorum ve dünyaya tekrar gelsem kesinlikle öğretmen olurdum.
-Peki başka bir meslek seçecek olsanız(öğretmenlik dalı da olabilir) ne olurdunuz?
*Aslında benim uzmanlık alanım Matematik ve Bilgisayar bu yüzden ikisinin de olduğu enformatik veya endüstri mühendisliği olabilirdi fakat bence en güzeli bunları harmanlayıp eğitim sektöründe uygulamak. Öğrencileri çok seviyorum, gençleri ve çocukları çok seviyorum. Sizlere teknolojiyi öğretmek, bunlarla ilgili değişik çalışmalar yapmak ve ortaya hayal gücünüzü çıkaran çalışmalar koymak benim için bir gurur kaynağı.
-Röportaj için teşekkür ederiz.
*Asıl ben teşekkür ederim. Size başarılar dilerim.

 
röporaj; Zeynep Hilal Karakuş
Share on Google Plus

About Adsız

Biz, Adana Gündoğdu Koleji dijital gazete ekibiyiz. Tüm soru ve önerilerinizi sayfamızda bulunan İletişim Menü başlığından bize ulaştırabilirsiniz. Dilerseniz, "Email ile abonel olun" bölümü ile haberlerimizi ve bültenlerimizi günlük mail olarak alabilirsiniz.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder