RÖPORTAJLAR-MÜZİĞİ BİR DERS OLARAK DEĞİL EĞLENCE OLARAK GÖRÜN.

Sizin için hocalarla röportaj yapmaya devam ediyoruz!
Merhaba hocam, adınızı alabilir miyiz?
Merhaba, ben Basri Anıl Atılgan.
Bu okuldaki kaçıncı yılınız?
Daha ilk senem.
Okulumuzdan memnun musunuz?
Şuan çok memnunum.
Hangi müzik aletlerini çalıyorsunuz?
Gitar, piyano ve çello.
Müzik kariyerinizden bahseder misiniz?
Bu müzik öğretmenliğinde 3. senem. bunun dışında bazı özel müzik sektörlerinde çalıştım. Ama özel okul olarak 3. senem, bundan önce Ankara'daydım. Daha bu sene buraya geldim ailemden dolayı. güzel sanatlar lisesinde müzik bölümü okudum daha sonra öğretmenlik fakültesinde müzik okuyarak diplomamı aldım. İşte sonra da müzik öğretmenliğine başladım.
Bu sene sanat festivali yapmayı düşünülüyor mu genel olarak?
Şuanda normalde düşünülüyor. Ben bir şey soracağım o zaman.
Tabi ki hocam
 Yeni olduğum için soruyorum. Bundan önceki zamanlar yapılıyor muydu?
Evet, sanat festivali Didem Bekiroğlu'yla beraber yapılıyordu.
Tamam o zaman. Ben de yapılacak diye biliyorum bu sene.
Sizce müzik öğrenci hayatında etkili olmalı mıdır?
Kesinlikle. Hep derim, müziği bir ders olarak değil; kafa dağıtma ve eğlence, ruhumuzu dinlendirmek olarak düşünmeliyiz. Burada müzik dersinde değil de eğlence geliyormuş olarak görün kendinizi. Çünkü müzik konsantrasyonu arttıran bir derstir. Tek öğrencinin değil tüm insanların hayatında etkili olan bir şeydir.
Yeni bina ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Çok güzel oldu. Çok memnunuz. Çünkü neden derseniz buradan müzik resim gibi birçok sanat dalının ne kadar az kişiyle yapılırsa daha çok etkili oluyor. Şimdi buradaki sınıflarda 13-14 kişi var. İnanın bana çok etkili oluyor.. Çünkü çocuklarla daha birebir, muhabbet ederek, sıkıntılarını gidererek, enstrümanları tanıtabilerek ve müzikle ilgili kültür eğitimi vererek ders işliyoruz. Burası tamamen bir sanat binası. Bu yönden çok çok iyi oldu.
Sizce önceki binamız mı yoksa bu bina mı?
Ben yeni bir öğretmen olduğum için bilmiyorum fakat konuşulanlara göre bu bina kesinlikle daha iyi. Herkes böyle diyor. Neden derseniz kendinizi bir müzik öğretmeninin yerine koyun. Sizce 26 kişilik bir sınıfa mı yoksa 13 kişilik birsınıfa mı ders vermek daha kolay olur? Tabi ki de 13 kişilik sınıfa. stüdyomuz var, müzik aletlerimiz var... Yani bu binada her şey var. Burada çok özgürüz.
Share on Google Plus

About Adsız

Biz, Adana Gündoğdu Koleji dijital gazete ekibiyiz. Tüm soru ve önerilerinizi sayfamızda bulunan İletişim Menü başlığından bize ulaştırabilirsiniz. Dilerseniz, "Email ile abonel olun" bölümü ile haberlerimizi ve bültenlerimizi günlük mail olarak alabilirsiniz.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder