KÖPEKLER VE TÜRLERİ

Şimdi size en sevdiğim cins olan köpeklerden bilgi vereceğim. Bu başlığı her hafta yapmaya çalışacağım. Bu arada tanıtmamı istediğiniz bir köpek cinsi varsa yorumlara yazın. İlk cinsimiz;
KİNG CHARLES KAVALİER SPANİEL(benim köpeğim)
Bu cinsi önceden duymadığınıza neredeyse eminim.Irkı küçük boydur. Hem süs köpeği, hem de av köpeğidirler. Yani bir tür sevgi dolu kucak köpeğidir. Spaniel ailesinin ufak boylu üyesidirler. Üç farklı renk özelliği vardır. Siyah, beyaz ve bronz-kahve renklerine sahip olurlar.
Diğer köpek türlerinde olduğu gibi Cavalier King Charles türündeki köpeklerin de bazı hastalıklara karşı yatkınlıkları mevcuttur. En yaygın görülen hastalık ikili kapakçık hastalığıdır. Bu hastalık kalp yetmezliğine yol açar. Cavalier türündeki köpeklerin çoğu bu hastalığa yakalanmakta ve bu nedenle hayatını kaybetmektedir. Çok sevecen köpekler,zeki bir ırk ve itaatkar .
Komutları kolayca anlayabilir. Ve tam bir kucak köpeği yani istediğin her şeyi köpeğinle yapabilirsiniz. Tek kötü yanı genetik olan kalp rahatsızlığı, o yüzden mutlaka anne babasının bu hastalığı taşımadığına emin olun, seceresini kontrol edin.
Bu köpek türü oldukça dost canlısı ve bir o kadar da sabırlıdır. Cavalier sahibini mutlu etmekten son derece zevk alır. Aynı zamanda çocuk ve diğer köpek türleri ile de oldukça iyi geçinir. Kendilerinden büyük köpeklere de herhangi bir saldırgan tavır sergilemezler. Aynı zamanda büyük köpeklerle de iyi geçinmekten kaçınmazlar. Cavalier King Charles Spaniel ırkına ait köpekler girdikleri her ortama kolayca ayak uydurabilir. Evcil özellikleri olduğu için apartman dairesinde bakım için uygun bir türdür. Her yaşta insan ile kolaylıkla iletişim kurarak kişiye göre davranış sergileyebilir.
 
 
kaynakça: kopekcinsleri.net
Share on Google Plus

About Adsız

Biz, Adana Gündoğdu Koleji dijital gazete ekibiyiz. Tüm soru ve önerilerinizi sayfamızda bulunan İletişim Menü başlığından bize ulaştırabilirsiniz. Dilerseniz, "Email ile abonel olun" bölümü ile haberlerimizi ve bültenlerimizi günlük mail olarak alabilirsiniz.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder